Stižu prijave komunalnih problema putem mobilnih aplikacija

Samo nekoliko dana nakon što je Gradska uprava (GU) građanima omogućila da komunalne probleme sem preko Facebook stranice “Da Pazar zablista” prijavljuju i posredstvom viber i whatsup aplikacije (slanjem prijave, fotografije ili videa na broj 066-312- 216), Novopazarci su pokazali izuzetno interesovanje da direktno utiču na podizanje nivoa ekološke svesti zajednice.
“Već imamo prve rezultate, građani su poslali snimke na osnovu kojih su naše inspekcijske službe reagovale, dobile odgovarajuće informacije od Ministarstva unutrašnjih poslova i pokrenule prekršajni postupak”, rekao je ovim povodom načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara, Džemil Divanefendić.
Prema njegovim rečima, angažovanost Novopazaraca potvrđuje da je saradnjom građana i službi moguće živeti u čistijem, lepšem gradu.
“Pozitivan korak za samo nekoliko dana, stvara dvostruki efekat. Deluje preventivno na one koji su ranije narušavali komunalni red. Sa druge strane, savesne građane ohrabruje da budu naši partneri i da u saradnji sa nadležnima svoj grad pretvore u čistije, samim tim i kvalitetnije mesto za život”, rekao je Divanefendić.
Kako je ranije najavljeno, u planu je izrada aplikacije Moj Novi Pazar, sa posebnom opcijom “Prijavi komunalni problem”.
“Cilj nam je da se građani u što većem broju uključe u rešavanje komunalnih problema, kako bi nam grad, u interesu svih nas postao i ostao čist”, kaže naš sagovornik, ističući da uprkos vanrednom stanju, inspkcijske službe svakodnevno primaju veliko broj prijava koje se tiču narušavanja komunalnog reda u gradu.
On je apelovao da građani maksimalno koriste  pomenute mobilne aplikacije.
 “April je mesec tokom koga  posvećujemo posebnu pažnju podizanju ekološke svesti. Ove godine želimo da se aktivnostima dodatno približimo građanima i da oni budu naši partneri u formiranju svesti zajednice. Naše inspekcijske službe imaju određene kapacitete i siguran sam da se ono što rade primećuje na terenu. Grad se ipak širi, pa nam je zato potrebna pomoć sugrađana, kako bi Novi Pazar bio što čistiji”, zaključio je načelnik GU Džemil Divanefendić.
Z. M. / GU
https://youtu.be/jetM6yB-zUk
Podeli