Društvo

Dobušar RTV Novi Pazar, pokupio simpatije širom svijeta, lajkovi i šerovi pršte

Milioni pregleda širom svijeta, preko 300.000 na Facebooku, sa preko hiljadu dijeljenja i isto toliko download-a , podržan projekat Rtv Novi Pazar.


Ramazanski dobušar-telal, koji je budio naše sugrađane na sufur, oživio tradiciju ovog kraja, pa uz juftarski top, upotpunio sliku Ramazana.

Poruke i komentari stižu iz cijelog svijeta, mi ispunjavamo našu misiju, gledaocima  nudimo ono šta žele da vide, smatra direktor Rtv Novi Pazar, Denis Mavrić.


,,Sa Gradom Novim Pazarom, prije nekoliko godina, organizovali smo oglašavanje juftara ispaljivanjem iz topa, sa zidina gradske tvrđave. Taj korak su Pazarci podržali, tradiciju smo vratili ,,u život,,  i već tri godine užavamo u tome.  Uvijek  želimo da sa Ramazanom oživimo stari Pazar, pa smo u ovaj ušli još i sa dobušarom, koji telali da je vrijeme za sufur i tako budi ljude, baš kao i prije 60-70 godina.  Kada smo na sve ovo dodali i ramazanske noćne koncerte u živom prenosu, sa publikom koja nas prati  i aplaudira  sa prozora i balkona, onda je doživljaj kompletan. Za sve ovo, uz dobru opremu, potrebno je više  kreativnih i iskusnih timova, a mi ih kao što vidite imamo, pa svi k’o jedan i u vanrednoj situaciji pravimo dobre rezultate,, smarta direktor RTVNP Denis Mavrić.

Televizija Novi Pazar, sazdana je od vrhunskih tehničara, producenata, novinara i urednika, većina njih radi  i za najveće  svijetske i nacionalne medije, pa ne čude dobre ideje, koje posebno u Ramazanu dolaze  do izražaja.

,, Ovo su vrhunske ideje, od topa, preko telala-dobušara do ramazanskih koncerata na otvorenom i to u sred policijskog časa.  Brzo donosimo dobre odluke i još brže ih realizujemo. Ne poznajemo sujetu i radno vrijeme, ali svi -koliko nas ima, znamo da pravimo dobre rezultate, svi k’o jedan, zajedno sa menadžmentom,, rekao je urednik programa RTV Novi Pazar, Galib Gicić.

Cjelodnevni ramazanski program je tradicija naše kuće. Nove edukativne emisije za najmlađe na programu su prije podne, nakon toga emitujemo časove arapskog jezika, da bi našim gledaocima u Ramazanu olakšali čitanje Kur’ana na izvornom jeziku. Prikladne zabavne programe i koncerte, prikzujemo u noćnim  terminima, gdje sudur  dočekujemo  sa gledaocima i dobušarom, koji je pokupio milione simpatija  publike. Komentari pršte:

Podeli