Društvo

Dečiji dispanzer radi ustaljenim tokom

Dečiji dispanzer u Novom Pazaru i pored vanrednog stanja u državi funkcioniše ustaljenim tokom, iako načelnica Dečijeg dispanzera Vesna Tomović preporučuje da se roditelji za sve potrebne informacije konsultuju prvo  sa svojim izabranim pedijatrom. U toku je takođe i vakcinacija dece po već formiranom  rasporedu  koje je donelo Ministarstvo zdravlja.

Iako smo ušli u šestu nedelju od početka vanrednog stanja Dečiji dispanzer u Novom Pazaru radi sasvim normalno. Uvedeno je i duže radno vreme do deset sati uveče, a tokom vikenda otvoreno je i novo odeljenje u sklopu bolničkog kompleksa gde roditelji  mogu dovesti svoju decu na pregled.

Prema preporuci Ministarstva zdravlja vakcinacija nije ukinuta i svi roditelji mogu dovesti svoju decu u Dečiji dispanzer. Iako se apeluje na roditelje da vakcinišu svoju decu, odziv je jako slab, što je i sasvim normalno obzirom na stanje u kome se našla cela država, istakla je načelnica Dečijeg dispanzera Vesna Tomović. Ona takođe dodaje da roditelji u  konsultaciji sa svojim izabranim lekarom mogu doneti  odluku hoce li svoje dete vakcinisati ili ne kao i da li ima potrebe da dete dolazi na pregled.

 

Podeli