Vlada Srbije objavila odluku o ograničenju kretanja za vikend

Vlada Republike Srbije, izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend, koja stupaju na snagu od petka 10. aprila.

Vlada je objavila odluku da u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 za sve građane Srbije važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru.

U sredu 8. aprila na redovnoj konferenciji Kriznog štaba za suzbijanje bolesti COVID-19 je bilo potvrđeno da će zabrana kretanja u Srbiji biti produžena tokom celog vikenda.

Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 časova ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u to vreme.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

U saopštenju je navedeno da bez obzira na zabranu kretanja, “ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na korona virus, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom”.

  • U Srbiji policijski čas od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova

Ranije je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od srede, 8. aprila u popodnevnim časovima moći da se dobiju elektronskim putem.​

 

 

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Foto: Srbija Danas

Podeli