Sport

RK Novi Pazar za prekid Arkus lige: Sezona bez šampiona

Član Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar Husein Memić rekao je da u ovom momentu gotovo nemoguće igrati rukomet i da je taj kolektiv predložio rukovodstvu Arkus lige da prekine takmičenje i da ne proglaši šampiona u tekućoj sezoni.

“Mi smo dali prvi konkretan predlog. Očekujem da to uskoro učine i ostali, pa da se onda odabere rešenje koje je po meri većine. Ako se nešto ne promeni do 15. aprila, a zbog težine situacije male su šanse da se to dogodi, mislim da rukometa u ovoj sezoni više neće biti. Uostalom, prekinute su mnoge lige u Evropi, ne samo rukometne”, rekao je Memić.

Rukovodstvo Arkus lige oglasilo se sredinom marta, kada su do daljeg odložene utakmice poslednjeg, 22. prvenstvenog kola, kao i mečevi plej-ofa, plej-kupa i plej-auta.

Četvrtoplasirani Novi Pazar u tom trenutku imao je obezbeđeno učešće u plej-ofu, zajedno sa tri bolje rangirana tima – pančevačkim Dinamom, Železničarom 1949 iz Niša i Partizanom, te ekipama iz SEHA lige – Vojvodinom i Metaloplastikom.

“Najlogičnije bi bilo da se ne proglasi šampion, kao i ni pobednik Kupa Branislava Pokrajca. Jedino bi se moglo razmišljati o mečevima baraža za mesto u društvu najboljih, u kojima bi dva najslabija sastava iz Arkus lige odmerili snage sa najboljima iz dve grupe Super B lige”, zaključio je Memić.

M. Minić

Podeli