Društvo

Počeo sa radom Call centar za psihološku podršku građanima

Na osnovu zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije formiran je Call centar za psihološku podršku građanima Novog Pazara i na usluzi je od danas. Call centar vodiće članovi Udruženja psihologa Novi Pazar.

Call centar je prvenstveno namenjena građanima koji se nalaze u izpolaciji i osećaju se usamljeno ili imaju neku vrstu straha ili napetosti zbog novonastale situacije. Svako ko pozove centar dobiće savet od strane psihologa, istakla je potpredsednica Udruženja psihologa Marija Tiosavljević.

“Ova podrška se odnosi na ljude koji su u izolaciji i koji su udaljeni od svojih porodica, ali takođe i osobama koje u određenom momentu osećaju psihološke probleme. Zatim osobama koje će možda biti zaražene u nekom momentu, njihovim porodicama kojima je takođe potrebna podrška od neke negativne konotacije koja je vezana za njih. Namenjena je i svim radnicima koji se suočavaju sa posebnom vrstom problema u smislu zdrastvenih ili neke druge prirode, tako da se svi oni građani koji imaju potrebu mogu obratiti, i ovim putem ih ohrabrujemo da to nije nikakva sramota jer normalno je da se u ovim nenormalim okolnostima osećamo uplašeno za svoju budućnost i svoje porodice”, kazala je Tiosavljević.

Call centar će radi svakog dana od 8 do 20 sati, a svi kojima je potrebna psihološka podrška mogu da pozovu na broj telefona 066 550 5591.

A. Ademović

Podeli