DruštvoVesti

Podela zaštitnih maski od novopazrskih privrednika

Podela zaštitne opreme medicinskom osoblju I ostalim ustanovama, kojima je potrebna počela je već danas.  Maske, koje su proizvedli naši privrednici će pomoći  medicinskom osoblju od moguće zaraze korona virusom, ali I radnicima ostalih institucija, koji rade u uslovima vanrednog stanja.

U toku je podela zaštitnih maski,  koje su proizveli društveno-odgovorni privrednici iz Novog Pazara zdravstvenim ustanovama . Direktor Regionalne agencije za lokalni I ekonomski razvoj Sandžaka Samir Kačapor zahvalio je brojnim novopazarskim privrednicima, koji su svoju radnu snagu i materijal ustupili za proizvodnju maski, koji će zaštititi naše medicinsko osoblje. On je podsetio da Novi Pazar oduvek  ima razvijenu humanost, koja se pokazala i u ovim uslovima vanrednog stanja.

Kačapor je na kraju dodao da će podela maski od 5-7 hiljada  zdravstvenim radnicima biti organozovana na dnevnom nivou. Ovom podelom biće obuhvaćene I ostale instuticije kao što su : Gradska čistoća, Vodovod, Policijska  uprava, gerontološki centar, sud, tužilaštvo, ali i građani.

Podeli