DruštvoVesti

Premijerka Ana Brnabić je navela da je u Srbiji potvrđen prvi smtni slučaj. Pacijent iz Kikinde je prva žrtva koronavirusa u našoj državi.

Premijerka je navela da su mere izolacije jedina šansa da se naš zdravstven sistem izbori sa koronavirusom.

„U kućnoj izolaciji je 64 građana, na respiratorima imamo 8 građana, i na žalst imamo jednog preminulog“.

Ona dodaje da se naši lekarski timovi bore za osam života i da je na svima nama odgovornost da pokušamo da zaštitimo sebe i lokalnu zajednicu tako što ćemo izlaziti što je manje moguće samo kada moramo. Vlada republike SRbije će dodatno pooštriti mere zabranje kretanja.

– Od sutra u 20 h prestaje javni prevoz do daljeg, a od nedelje u 20h zatvaramo restorane, kafiće i tržne centre – navodi ona.

Dozvolićemo dostavu hrane. Zahvaljujuči predsedniku, prema rečima Ane Brnabić, u Srbiju bi trebalo da stigne još eksperata kao i medicinske opreme. Premijerka navodi da se sve veći broj ljudi testira, i doneta je odluka da testiranje obavljaju laboratorije na Kliničkom centru Srbije i Kliničkom centru Vojvdine.

I danas je na ulicama Srbije bilo mnogo građana, a premijerka je uporedila trenutnu situaicju sa Italijom u kojoj je situacija slična kada je u pitanju nepoštovanje mera.

– Ako se ne budemo pridržavali mera, proći ćemo isto – navodi i dodaje da je 627 mrtvih u Italiji.

Ana Brnabić je još jednom izjavila saučešće porodici preminulog.

 

Izvor: B92/ Vestionline

Foto: Tanjug

Podeli