DruštvoVesti

Zasedao Štab za vanredne situacije, Biševac apelovao na starije sugrađane, u Novom Pazaru nema korona virusa

Povodom uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, održana je vanredna sednica Gradskog štaba za vanredne sitacije.Gradonačelnik Nihat Biševac, uputio je, ovom prilikom jasan apel.„Apelujem na sugrađane da budu solidarni, odgovorni prema sebi i drugima, naročito prema starijima. Pozivam građane da poštuju pravila i mere Vlade, a sve u cilju suzbijanja epidemije. Situacija jeste teška, ali ne treba stvarati paniku i gomilati rezerve namirnica. Čuli smo da svega što je za život potrebno ima u dovoljnim količinama. Apelujem i na starije sugrađane da ostanu u svojim domovima, jer je za njihove potrebe grad formirao Operativni štab, čiji je zadatak podrška starim i nemoćnim, prvenstveno u pogledu dostave hrane i lekova“, istakao je gradonačelnik Biševac. Grad će u narednom periodu, a u skladu sa situacijom na terenu donositi odluke sa ciljem da život građana u novonastalim okolnostima bude lakši. Definisali smo niz lokalnih mera, sve u cilju efikasnijeg funkcionisanja grada. Mere se odnose kako na rad javno – komunalnih preduzeća tako i na republičke institucije“, kazao je gradonačelnik Biševac.Direktor Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, dr Šefadil Spahić istakao je da je u poslednja 24 sata, epidemiloška situacija na teritoriji grada Novog Pazara i opštine Tutin nepromenjena.

„U toku poslednja 24 sata imali smo 76 lica koja su u uslovima kućnog nadzora, na period od 14 odnosno 28 dana. Za ta poslednja 24 sata doputovao je veliki broj naših građana koji žive i rade u dijaspori. Neki od njih su dobili rešenja zdravstvene inspekcije a neki nisu, pa pozivam sve one koji rešenja nisu dobili da nam se jave“, kazao je direktor Zavoda za javno zdravlje, ističući da je u „ovoj situaciji najvažnije pridržavati se tri stvari“.

„Važno je kontakt sa okolinom svesti na minimum, kao i kretanje, a posebnu pažnju posvetiti ličnoj higijeni. Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova obilaziće sve onr koji su stavljeni u kućni nadzor. Lica koja se pravila ne pridržavaju mogu biti lišena slobode na period do tri godine“, rekao je Spahić.

Mere Gradskog štaba za vanredne situacije možete naći na www.novipazar.rs

K. Radovic
https://youtu.be/iX1xX_xYpXs
Podeli