PolitikaVesti

Listu prijepoljskog SNS-a predvodi Vladimir Babić

Babić je, kažu Prijepoljci, iz domaćinske porodice i ličnost sa izgrađenim stavom i trezvenim razmišljanjem.

Listu Srpske napredne stranke (SNS) u Prijepolju predvodiće Vladimir Babić, a ne kako se očekivalo dosadašnji predsednik opštine Dragoljub Zindović. Ovu informaciju potvrdio je sinoć za prijepoljski portal “PP Media” koordinator naprednjaka za Zlatiborski, Moravički i Raški okrug Krsto Janjušević.

Srpska napredna stranka je napravila dugoočekivani potez u Prijepolju, otarasivši se velikog balasta u vidu lokalne vlasti koja je poverenje stranci spustila na najmanji mogući nivo. Ova partija na čelu sa Dragoljubom Zindovićem, mnogi su ubeđeni, doživela bi pravi fijasko na narednim izborima zbog silnih propusta i nezakonitih postupaka koje je učinila u svom mandatu.

Novi čelni čovek SNS-a, a veoma izvesno i opštine, Vladimir Babić, bez sumnje je pravo osveženje u redovima naprednjaka.

Rasulo koje je zahvatilo prijepoljski odbor koji se sastojao odnekoliko Zindovićevih poslušnika i rođaka biće zaustavljeno dok mu istovremeno nesebična podrška stiže iz kruga privrednika koji su već bili digli ruke od SNS.

Vladimir Babić je rođen 19. aprila 1974. godine u Prijepolju, završio je pravni fakultet u Novom Sadu (odsek unutrašnji poslovi) i zaposlen je u Telekomu. Član je SNS od osnivanja a u skupštinskom sazivu 2012 – 2016. bio je odbornik u SO Prijepolje. Oženjen, otac dvoje dece.

Babić je, kažu Prijepoljci, iz domaćinske porodice i ličnost sa izgrađenim stavom i trezvenim razmišljanjem.

Inače,sadašnju vlast u Prijepolju čiji se kraj bliži, žitelji ove opštine pamtiće kao jednu od najlošijih u novijom istoriji grada na Limu. Od samog starta pratile su je brojne afere, koje su kulminirale hapšenjem direktorice Centra za socijalni rad i jedne službenice te ustanove. Pored toga, inspektori Posebog odeljenja za suzbijanje korupcije iz Kraljeva mesecima češljaju poslovanje lokalne samouprave i javnih preduzeća u gradu na Limu.

A.R.

 

Podeli