Društvo

Humanitarni karakter Novogodišnjeg vašara

 

Novogodišnji vašar koji je nedavno uspešno realizovan u Sportsko-sajamskoj ustanovi „Pendik“ osim ekonomskog ima i svoj humanitarni karakter. Brojni izlagači i predstavnici firmi donirali su različite proizovode za ljude slabijeg imovinskog stanja, a članovi humanitarne organizacije „Otvorena ruka“ ih distribuirali do onih kojima su najpotrebniji.

Kao što je to slučaj posle svakog novogodišnjeg i letnjeg vašara i ove godine izlagači su se odazvali humanitarnoj akciji i donirali različite artike. Ovog puta prikupljena je značajna količina zimske garderobe, i obuće, a koja je itekako potrebna siromašnijim ljudima u ovim hladnim danima. Ovakva humanitarna praksa postala je tradicija kod velikog broja izlagača i učesnika vašara.

“ Samo želim da se zahvalim svim izlagačima na datoj pomoći, ova pomoć će sigurno da ode u prave ruke i osobama kojima je pomoć potrebna. Ovde stvarno ima vrednih poklona. Najveći broj je u obući. To je ono što u ove zimske uslove treba našim sugrađanima slabijeg imovnog stanja”, rekao je direktor Sportsko-sajamske ustanove “Pendik”, Enes Pljakić.

A da bi nova garderoba i obuća u ove zimske dane stigla na prave adrese i u prave ruke, brine se humanitarna organizacija ”Otvorena ruka” koja svojim korisnicima pruža različite vrste pomoći i usluga.

”Po ko zna koji put Vašar koji organizuje SSU ”Pendik” sa našim privrednicima pokazuje humanitarni karakter. Ovo je veoma vredna donacija i biće značajna za naše korisnike. Želim da se zahvalim direktoru Enesu Pljakiću I svim privrednicima koji su donirali ovako vredne stvari”, kazala je Ukica Smajović iz udruženja “Otvorena ruka”

Ova sada tradicionalna akcija humanosti novopazarskih privrednika, pokazatelj je uspešnog poslovanja ali i socijalne odgovornosti.

A. Ademović

 

Podeli