DruštvoVesti

U prazničnim danima bilo posla za lekare Hitne službe

Lekari Hitne službe u prazničnim danima imali su puno posla, ali kako kažu, na sreću, nije bilo težih slučajeva. Od 31.decembra do 14h danas, javilo se ukupno 305 pacijenata i to mahom hroničnih bolesnika.

Iako je bilo dosta posla za lekare Hitne službe kako u novogodišnjoj noći tako i naredna dva dana, ono što je načelnica Hitne službe dr Elvira Lukač-Radončić naglasila, jeste da je bio smanjen broj pacijenata sa povredama i u alkoholisanom stanju već da su mahom pomoć tražili hronični bolesnici.

“Zbog povreda nanetih pirotehničkim sredstivama javio se samo jedan pacijent što iz prethodnih godina nije bio slučaj jer ih je bilo mnogo više a to znači das u apeli nas lekara i nadležnih službi da se izbegavaju pirotehnička sredstva urodili plodom što nam je mnogo drago”, kazala je načelnica Hitne službe dr Elvira Lukač Radončić.

Ona je naglasila da je bio i smanjen broj pacijenata koji su bili u alkoholisanom stanju.  Posla je bilo i na terenu.  Do danas ,od prvog dana nove godine, bilo je 36 izlazaka.

Pred nama su i božićni praznici kada  takođe bude povećan broj pacijenata pa dr  Elvira Lukač  Radončić savetuje sugrađanima da budu umereni kako u jelu tako i u piću, da ne voze u alkoholisanom stanju a hroničnim bolesnicima da redovno uzimaju propisanu terapiju.

B.V.

Podeli