Društvo

Poklon paketići – deca deci

Učenici Đačkog parlamenta Osnovne škole ”Rifat Burdžević – Tršo” i ove godine organizovali su humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjih poklon paketića za decu sa smetnjama u razvoju. Tim povodom danas je organizovan i kulturno – zabavni program u holu škole, a poklon paketi biće uručeni Udruženju za autizam, udruženju MNRO, mališanima na Dečijem odljenju novopazarske Opšte bolnice i dece na smeštaju u Novopazarskoj banji.

”Učenici su davali predloge da pomažemo drugima, jer naše malo nekome mnogo znači. Svi učenici su se odazvali od prvog do osmog razreda. Ovu akciju organizujemo već dve godine i ona će se nastaviti. Prošle godine smo sakupili 145 paketića, a ove 171 paketić”, kaže predsednica Đačkog parlamenta Osnovne škole ”Rifat Burdžević – Tršo”, Dina Suljević.

Nastavnici i rukovodstvo škole podržali su akciju učenika, koji u najranijoj mladosti iskazuju humanost i empatiju prema drugarima sa smetnjama u razvoju. Prema rečima direktora škole Nusreta Zukovića, ovo je akcija koja prerasta u tradiciju.

”Veliki broj đaka i njihovih roditelja se odazvao akciji. Drago mi je što što je humanost kod naše dece i roditelja izražena, i što su spremni da pomognu svoj deci kojima je potrebna pomoć. Mi kao škola stojimo iza takvih akcija, uvek ćemo ih podržavati i uzeti učešće i mi uposleni u školi”, kaže Zuković.

S.Lj.

 

Podeli