KulturaVesti

Objavljena monografija Književne nagrade “Aladin Lukač”

Iz štampe je izašla monografija Književne nagrade „Aladin Lukač“ za period od ustanovljenja nagrade pa do 2018. godine. U monografiji je predstavljeno 12 dosadašnjih laureata, te svi važni podaci od raspisivanja konkursa do uručenja priznanja nagrađenim mladim autorima.

Na pripremi monografije je duži vremenski period predano radila koordinatorka programa u Kulturnom centru Hasna Ziljkić. Ona je u izjavi Radio televiziji Novi Pazar kazala da monografija čitaocima pruža informacije o raspisivanju konkursa, o naslovima koji su pristizali na konkurs, kao i o svečanim dodjelama nagrada.

“Monografija obuhvata period od 2005. do 2018. godine. Nagrađeni autori tokom tog perioda predstavljeni su u monografiji sa po nekoliko pjesama iz nagrađene knjige.  Ova nagrada prerasla je u jedan važan kulturni događaj i sve podatke koje smo o njoj prikupljali poslednjih 13 godina nalaze se u monografiji”, rekla je koordinatorka programa u Kulturnom centru Hasna Ziljkić.

Književnu nagradu “Aladin Lukać” 2005. godine ustanovili su Kulturni centar Novi Pazar i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na tragično preminulog mladog pjesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime. Nagrada se dodjeljuje mladim autorima za prvu objavljenu knjigu poezije.

A. Ni.

 

Podeli