KulturaVesti

Nagrađeni pobednici konkursa “Priča iz mog zavičaja”

Pobednicima literarnog konkursa “Priča iz mog zavičaja” dodeljene su nagrade i  priznanja. Zavičajno odeljenje novopazarske Narodne biblioteke “Dositej Obradović”  već šesti put organizovalo je ovaj konkurs ca ciljem da se skrene pažnja na književnost i vrednosti pisane reči , kao i ljubavi prema svom zavičaju. Veliko interesovanje potvrdio je rekordan broj  od 105 radova u tri starosne kategorije.

U prostorijama Narodne biblioteke “Dositej Obradović” upriličena je svečana dodela  nagrada za učesnike  konkursa . Tročlani žiri u sastavu : istoričar Esad Rahić, pesnik Ersan Muhović i potpredsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća Elvir Eminbegović , odlučio je da prvo mesto u prvoj kategoriji (od prvog do četvrtog razreda) pripadne Azri Camović. Prvo mesto u drugoj kategoriji (od petog do osmog razreda) pripalo je Sari Dolovac .U trećoj kategoriji za odrasle prvo mesto osvojila je penzionerka Fatima Međedović.  Pred žirijem nije bio lak zadatak ocenio je član žirija Esad Rahić.

“Trebali ste pročitati te sjajne radove! Iz njih izbija neizmerna količina ljubavi prema Novom Pazaru i okolini. Čitajući radove ove dece ja sam ubeđen da među njima ima bar jedan budući Ćamil Sijarić, Redžep Nurović ili još neki od sjajnih književnika iz Sandžaka”, kazao je Rahić.

U prvoj kategoriji nagrađene su i Lejla Kijevčanin, Sekina Binjoš, Nedžma Hadžić i Selima Hasanović. U drugoj kategoriji nagrade su dobili : Hena Vatić, Lahira Suljković, Muhamed Mavrić i Ajša Mušić. Takođe u  trećoj kategoriji za odrasle najuspešnije su bile i Mersiha Kurtanović i Dalila Pramenković. Svi učesnici konkursa dobili su zahvalnice.

(A.M.K)

Podeli