DruštvoVesti

Do Vrnjačke Banje najviše sat i po lagane vožnje! Biće ovo digitalni i najširi auto-put u Srbiji

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina (Moravski koridor), potpisan je danas sa kompanijom Behtel Enka UK Limited, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je na početku obraćanja rekao da je ovo auto-put koji znači život i koji su ljudi sanjali decenijama, te naglasio da je danas srećan i da radovi kreću odmah.

Za one koji ne znaju reč je o moravičkom putu kroz srce Srbije – dodao je predsednik ujedno čestitajući Ministarstvu građevinarstva Zorane Mihajlović, direktoru kompanije Majklu Vilkinsonu, kao i narodu i svim građanima Srbije.

Ovo je digitalni auto-put i najširi auto-put u Srbiji – rekao je Vučić objasnivši da je pronašao i tu zanimljivost, te dodao da će gradnja teći brzo jer je reč o izuzetno efikasnim kompanijama, kao i da će odmah iz budžeta biti isplaćeno 150 miliona evra što govori o tome da je Srbija finansijski u odličnoj situaciji.

– Zamislite koliko će ovaj put samo privući turista. Ovim putem stizaće se do Vrnjačke Banje za sat i po lagane vožnje, tačnije za sat i 20 minuta – obradovao je Vučić mnoge čije se destinacije nalaze na budućem Moravskom koridoru – Kraljevo, Čačak, Vrnjačka Banja, Trstenik…

Hvala našim turskim, američkim i britanskim prijateljima – zahvalio se predsednik Srbije pozdravljajući prisutne ambasadore ovih zemalja.

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina – Moravskog koridora, potpisan je jutros u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici tursko-američkog konzorcijuma “Bećtel Enka UK Limited” Majkl Vilkinson i Mehmet Tara. Potpisivanju ugovora prethodio je sastanak predsednika Srbije, predstavnika vlade i tursko-američkog konzorcijuma.

 

 

Izvor: Kurir

Podeli