DruštvoVesti

Predsjednica BNV čestitala dan državnosti BiH potpredsednici federacije BiH

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je čestitku potpredsednici Federacije BiH Meliki Mahmutbegović. U čestitki se kaže:

„Poštovana gospođo Mahmutbegović,

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i svoje lično ime, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke povodom 25. novembra – Dana državnosti, jednog od najvažnijih datuma za sve narode Bosne i Hercegovine.

Tekovine ZAVNOBiH-a kao temelja države BiH, obavezuju sve nosioce javnih funkcija da svojim zajedničkim radom doprinesu jačanju međunacionalne saradnje, tolerancije, poštovanja različitih kultura te institucija Bosne i Hercegovine.

Naijskrenije se nadam da će Bosna i Hercegovina i u vremenu koje je pred nama očuvati zavidan nivo međunacionalne saradnje i ostati primjer svijetu kako se trebaju njegovati demokratske vrijednosti.

Uvjerena sam da će snagom i voljom svojih naroda i građana, država Bosna i Hercegovina nezaustavno ići putem stabilizacije, mira i napretka.

Želim Vam puno uspjeha u daljem radu i obavljanju Vaših odgovornih poslova, a građanima BiH mir i prosperitet”

Podeli