Sport

Pazarcima pet titula na PS u krosu, Saida Mušović maksimalna u Kros seriji RTS-a

Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić postao je danas u Šapcu prvak Srbije za mlađe seniore u kros trčanju na osam kilometara, dok je Teodora Simović na stazi iste dužine bila drugoplasirana seniorka.

Trijumf je ostvario i Džemal Hasanović u konkurenciji pionira na 2.000 metara, kao i Saima Murić kod mlađih pionirki na 1.000 metara, gde je Mejra Mehmedović zauzela drugo, Lenka Nikolić peto, a Neira Brahić deveto mesto, uz ekipni trijumf Novopazarki u tom uzrastu.

Samedu Hadžiću pripalo je drugo mesto u kategoriji mlađih pionira na 1.500 metara, dok su Kabir Zilkić, Jahja Zukorlić i Ahmed Hasanović završili na trećoj, petoj i sedmoj poziciji, a Novopazarci su u toj starosnoj konkurenciji bili ekipno najbolji.

U okviru takmičenja u Šapcu održan je i poslednji ovogodišnji Kros RTS, a Saida Mušović je još jednim prvim mestom u trci učenica drugih razreda osnovnih škola na 400 metara postala jedina članica novopazarskog kluba sa sve četire pobede.

Treća mesta osvojili su Belma Kolašinac i Kaid Koca kod trećih razreda na 500 metara, te Saima Mušović među devojčicama iz petih razreda na 600 metara, dok su na istoj deonici u godinu starijem uzrastu Jana Belić i Mejra Kahrović zauzele četvrto i šesto mesto.

U trci učenica sedmih razreda osnovih škola na 800 metara nastupila je Kanita Brahić, koja kao šesta prošla kroz cilj.

M. Minić

Podeli