Društvo

Kancelarija za dijasporu organizovala druženje u Luksemburgu

Kako Grad Novi Pazar može pomoći dijaspori i na koji način dijaspora može uložiti u svoj rodni kraj, bile su najznačajnije teme šestog po redu druženja sa dijasporom, koje je večeras održano u Luksemburgu. Sa privrednicima koji decenijama žive u ovom delu Evrope razgovarali su gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, narodni poslanik, Muamer Bačevac i predsednik Kancelarije za dijasporu, Muzafer Dragolovčanin.

Nakon sastanka gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac izjavio je da su dijaspori predstavljeni  potencijali Sandžaka, te da su od domaćina dobili neke nove ideje.

,, Vodili smo kvalitetane razgovore. Dijaspora želi da učvrsti veze i ojača kontakte sa Sandžakom. Mladi i vrlo obrazovani ljudi, njihov su najveći potencijal, koji svojim znanjem i idejama umnogome mogu pomoći domovini i razvoju Sandžaka. Tokom boravka posetili smo i ovdašnji fudbalski klub BBM Sandžak, koji se takmiči u Super ligi Luksemburga, čiji je vlasnik naš čovek, veliki sportski entuzijasta i uspešan privrednik Mersad Dragolovčanin,,, ocenio je Biševac.

 

 

,,Kancelarija za dijasporu otvorena je za sve naše građane koji žive i rade širom sveta. Tu smo da im pomognemo oko administrativnih i svih ostalih poslova. Večeras smo postigli dogovore da zajedno organizujemo veliki skup u Luksemburgu, gde ćemo, pored tema iz privrede, akcenat staviti i na kulturna dešavanja. Kancelarija za dijasporu će i narednih meseci organizovati ovakve sastanke širom Evrope”, rekao je predsednik Kancelarije za dijasporu Muzafer Dragolovčanin.

,, Novi Pazar i Republika Srbija već godinama vredno rade kako bi se opšte stanje u zemlji popravilo. Ovi sastanci su od suštinske važnosti, jer rešavamo i one probleme koje naša dijaspora uoči,, ocenio je narodni poslanik dr Muamer Bačevac.

Šesto druženje sa dijasporom organizovala je Kancelarija za dijasporu iz Novog Pazara.

Podeli