Sport

Protiv Hong Konga za polufinale

Novopazarski teniser Hamad Međedović doneo je Srbiji poen u dublu u pobedi nad selekcijom Paragvaja od 3:0, u trećem kolu takmičenja u C grupi na Ekipnom prvenstvu sveta za uzrast do 16 godina u američkom gradu Orlandu.

U paru sa Petrom Teodorovićem, Međedović je u poslednjem meču grupne faze slavio protiv Paragvajaca Lukasa Briteza i Martina Vergare sa 2:1 u setovima (6:1, 4:6, 10:7).

Četvrti noslilac Srbija ostvarila je sva tri trijumfa i kao najbolja u C grupi plasirala se u četvrtfinale, gde će odmeriti snage sa sedmim favoritom Hong Kongom, a za polufinale će se još boriti Paragvaj i Francuska, Velika Britanija i Japan, te SAD i Španija.

Ženski tim Srbije do 16 godina je u trećem kolu C grupe izgubio od Nemačke sa 0:3, pa je sa sva tri poraza zauzeo poslednje, četvrto mesto u grupi i za plasman od devetog do 16. mesta igraće protiv sedmog nosioca Argentine.

Novopazarka Fatma Idrizović je u dva seta (1:6, 2:6) izgubila singl od Nemice Mare Gut, a potpuno identičnom rezultatom Idrizović i Andrea Obradović poražene su u dublu od Gut i Julije Midendorf.

M. Minić

Podeli