Sport

Biševac: Rekreativni sport na vrhuncu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas, na prijemu u čast triatlonca Edina Mahmutovića, da je pojedinačni, ekipni, a sada i rekreativni sport u Novom Pazaru na vrhuncu.

“Mahmutović sa svojim timom na odličan način reprezentuje grad i da daje primer ostalima. Prvi je Sandžaklija s titulom Ironmana. Rezultat je došao kao posledica mukotrpnog rada, materijalnih ulaganja i odricanja, a veliki doprinos dao je njegov tim. Oni su najzaslužniji i što smo ovde nedavno organizovali prvi polumaraton”, ocenio je Biševac.

Mahmutović je prošlog vikenda u italijanskom gradu Ćerviju preplivao deonicu od 3,8 kilometara, odvozio biciklističku etapu od 180 kilometara i istrčao atletski maraton od 42,195 kilometara.

On je izrazio zadovoljstvo jer je njegov poduhvat naišao na veliki odjek u Novom Pazaru i regionu.

“Puno mi znači podrška. To je podsticaj da nastavim još jače i bolje. Srećan sam što sam završio triatlon, a trudiću se da budem brži u svim disciplinama. Cilj nam je bio da popularišemo rekretivni sport, uspeli smo u tome i verujem da će biti sve više onih koji će krenuti ovim putem”, naveo je Mahmutović.

M. Minić

Podeli