Kultura

Novopazarska slikarka Paša Gicić sa kolonije “Šibovi 2019: ,,Ponosim se mojim Pazarom,,

Treća Međunarodna likovna kolonija “Šibovi 2019” počela je u Banjaluci i okupila je 15 slikara iz regiona, koji će svoje radove stvarati do petka, kada će ih predstaviti publici.

,,Ova likovna kolonija, koja već postaje tradicionalna, jedan je od velikih događaja, jer likovna akademija Nezavisnog univerziteta nastoji da ukrsti i individualne poetike, a i potencijalne – rekao je likovni kritičar Aleksandar Grandić.

Sve što pomaže podizanju svijesti ne samo na fakultetima već i gradu, nekako nas motiviše, treba da tu afirmaciju pazimo kao jedan kult ne samo kroz slikarstvo već i kroz nego kroz sve što radimo – istakao je Zoran Kalinić rektor NUBL-a.

Akademska slikarka  Paša Gicić, predstavnica Srbije na ovoj likovnoj koloniji, kazala je da je dobila poziv za učešće, na koji se odazvala zajedno sa još četrnaest umetnika iz regiona.

,, I ovde je cilj  da se umetnicima pruži prilika da pokažu svoje mogućnosti i da se izraze na sebi svojstven način.Umetničke kolonije uvek pružaju nove mogućnosti, dogovore, poslove… Za moj Novi Pazar umetnici su čuli jer su ga u najboljem svetlu predstavile naše kolonije Sandžak inspiracija umetnika i Sopoćanska viđenja, pa se i ja ponosim time.,, , kazala je Gicićeva.


Paša Gicić  je doktorant, profesor likovne umetnosti u Ekonomskoj skoli i asistent na predmetima Slikaratvo i Zidno slikarstvo na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, na kojem je završila i master studije.

Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i svetu.

Agencije

Podeli