Sport

Novopazarci spremni za polumaraton

Novi Pazar će u nedelju biti domaćin prvog polumaratona, a direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović rekao je danas na konferenciji za novinare da je sve spremno za veliki spektakl.

“Spremni smo. Cilj je da budemo dobri organizatori, a pre svega domaćini. S obzirom da se radi o prvom polumaratonu, prezadovoljni smo interesovanjem trkača. Maksimalno vodimo računa o bezbednosti, a angažovali smo i oko 100 volontera”, rekao je Mehmedović.

Najbolja polumaratonka Srbije, Novopazarka Teodora Simović izrazila je zahvalnost zbog činjenice da joj je omogućeno da pred domaćom publikom pokuša da ostvari lični rekord.

“Ja i ostali pazarski polumaratonci želimo da utičemo na druge da se bave trčanjem. Na brzoj stazi biće odlične Nevena Jovanović, Nataša Ćulafić, Sandra Uzelac, Biljana Kirađijeva, takođe i Stenli Kipruto, Đuro Borbelj, Aleksandar Kirađijev”, navela je Simović.

Zamenik direktora Pazarskog polumaratona Eldin Hujević najavio je učešće više od 500 trkača iz Srbije i regiona.

“Njih oko 400 je potvrdilo dolazak. Na dan trke možemo da prijavimo još oko 100 takmičara i pozivam sve koji žele da nam se pridruže. Ubeđen sam da će naši sugrađani biti oduševljeni manifestacijom”, kazao je Hujević.

Član organizacionog odbora polumaratonske trke Elmir Habibović zamolio je Novopazarce da pokažu razumevanje zbog promena u režimu saobraćaja tokom trajanja polumaratona.

“Deo ulica u centru grada biće zatvoren za saobraćaj u nedelju između devet i 13 časova. Zamolio bih sugrađane za razumevanje i strpljenje, a pozivam ih da dođu i bodre sve učesnike trke”, apelovao je Habibović.

M. Minić

Podeli