Društvo

Drveni most omogućio korišćenje novih izletišta na Pazarištu

Članovi štaba Omladinske radne akcije “Ribariće 2019” napravili su drveni most preko rijeke Raške u naselju Pazarište i time omogućili građanima da koriste još jedan poseban prostor za izlete i za odmor, ali i da starim putem dođu do Gradine. Nakon što su brojni brigadiri ORA Ribariće iz različitih republika bivše Jugoslavije zajednički sproveli akciju čišćenja i omogućli da ponovo bude prohodan stari put kroz šumu do spomenika materijalne kulture “ Gradina”, članovi štaba ORA Ribariće, predvođeni komandantom Kasimom Zoranićem naparavil su i most preko rijeke Raške kako bi turisti mogli da pređu i korsite ovu stazu.

Međutim, most je omogućio brojnim građanima da koriste i poseban prostor za odmor sa desne strane obale.

“Mi smo napravili taj most, vidite i sami da je tu nekih pedesetak turista došlo sa svih strana, tu imamo goste i iz Tetova, iz Istanbula i iz Pariza koji koriste izletište ovdje”, kaže jedan od članova štaba ORA “Ribariće” 2019, Nedžad Eminović

” Ja dolazim iz Pariza, ovdje sam došla sa porodicom na ovo fino mjesto. Sada može da se pređe preko rijeke, zaista je lijepo”, kaže sagovornica koja sa porodicom odmara na izletištu.

Ideja je da baš na ovom mjestu bude izgrađeno posebno odmaralište na lijevoj obali rijeke Raške. Već je posut pijeskom prostor za parkiralište, a u toku je izrada projekta uređenja i izgradnje prostora za odmor sa kojim će, kako je najavljeno, Turistička organizacija Novog Pazara aplicirati kod Ministartsva trgovine, turizma, telekomunikacija za sredstva.

Projekat za izgranju izletišta povjeren je arhitekti Suadu Ljajiću, a kako se očekuje, novo odmaralište će sadržati objekte za odmor, sadržaje za najmlađe i posebno adaptiran prostor za uživanje.

Podeli