DruštvoVesti

Rekonstrukcija i kod Autobuske stanice

Radnici novopazarskog Vodovoda intezivno rade na izgradnji neophodnih vodovodnih instalacija u ulicama u blizini autobuske stanice. Na izgradnji fekalne, kišne kanalizacije, ali i vodovodne mreže u toku su radovi u Omladinskoj ulici.

Za rekonstrukciju komunalne infrastrukture JKP “Vodovod i kanalizacija” je sa gradskom upravom Novog Pazara potpisalo oko 100 ugovora, a već su realizovani radovi na preko 30 gradilišta. U ulicama kod Autobuske stanice je zbog dotrajalosti, ali preopterećenja vodovodnih instalacija rekonstrukcija bila neophodna.

“Ulica 8.marta i ovaj deo grada oko opterećen je izgradnjom novih objekata za kolektivno stanovanje, pa se samim tim ukazala potreba za obnovom komunalne infrastrukture, kišne kanalizacije, fekalne i vodovodne mreže. Lokalna samouprava, Gradsko veće na čelu sa gradonačelnikom i Sandžačka demokratska partija kao nosilac vlasti doneli su odluku da se izvrši rekonstrukcija kompletne komunalne infrastrukture u ovom delu grada i da pratimo ovu intezivnu izgradnju stambenih zgrada da bi bile zadovoljene potrebe svih budućih stanara. Mi smo započeli izvođenje radova, koje smo počeli još pre 10 dana u ovom kvartu, a to su ulice Omladinska, Moskovska, Ljubljanska, Ulica Stane Bačanin”, rekao je Brničanin.

Ovo naselje staro je preko 50 godina, a meštani kažu da su radovi na uređenju njihovih sokaka od velikog značaja, te dodaju da su rekonstrukciju čekali sa nestrpljenjem.

U Ulici 37 Sandžačke divizije, završena je izgradnja kišne i fekalne kanalizacije, a danas su radnici Vodovoda počeli da izgrađuju i vodovodnu mrežu. U Ulici Stanice Spasojević u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže, a intezivno se radi i u kraku Ulice Meše Selimovića.

Podeli