DruštvoVesti

Uskoro asfalt kod škole u Lukarima

U toku su radovi na uređenju puta prema osnovnoj školi Jošanica u Lukarima. U planu je da se asfalt postavi pre početka školske godine.

Učenik drugog razreda Elhan Hamidović, koji pohađa nastavu u OŠ Jošanica u Lukarima kaže da je zbog blata put do škole nekada bio i neprohodan. Sada je srećan što će ga od 1.septembra dočekati asfaltirano i sređeno dvorište, koje za igru kako kaže, koriste deca i van nastavnih aktivnosti.

Direktor OŠ Jošanica Nazim Suljić objašnjava sa kojim su se problemima suočavali učenici, ali i celokupno osoblje. Higijena je zbog blata bila loša, jer je teško bilo očistiti učionice. Suljić kaže da će ove školske godine mnogo biti lakše.

Asfaltu u ovom delu grada raduju se I meštani, koji žive u blizini.

Školu u Lukarima pohađa 300 đaka, koji će od prvog septembra imati sređen pristupni put, ali i dvorište škole, koje će biti osvetljeno. Sredstva za uređenja ovog puta u iznosu od preko četiri ipo miliona dinara izdvojena su iz gradskog budžeta. Osim Lukara, u toku su radovi na uređenju pristupnog puta prema školi Avdo Međedović u Selakovcu, a planirano je I asfaltiranje platoa I puta prema školi u Bagrima. Nakon završetka radova, radnici JP za uređivanje zemljišta će obnoviti vertikalnu I horizonatlnu saobraćajnu signalizaciju i pešačke prelaze kako bi đaci bili bezbedni.

 

Podeli