HronikaVesti

Mediji pišu o detaljima ubistva Nedžiba Kačara

Motivi zbog kojih je sin D. K (25) brutalno ubio oca, novopazarskog biznismena Nedžiba Kačara, još uvek nisu do kraja poznati, ali prve informacije govore da su odnosi između Nedžiba i sinova, ali i njihove majke, a njegove bivše supruge, godinama bili loši, piše dnevnik list Blic.

Kurir piše da  mladić D. K. (25) uhapšen zbog sumnje da je nožem iskasapio svog oca Nedžiba Kačara (60), poznatog preduzetnika i nekadašnjeg najbogatijeg Novopazarca, čeka saslušanje.

Mediji podsećaju da je beživotno telo biznismena Nedžiba Kačara (60) pronađeno  ispred porodične kuće u Radničkoj ulici, u novopazarskom naselju Rasadnik u ponedeljak. Iako se u prvi mah sumnjalo da je izvršio samoubistvo, a zatim su o njegovoj smrti iskonstruisane razne priče koje su kružile gradom, istražitelje su mnogobrojni dokazi na kraju ipak odveli do Nedžibovog sina.

Kurir podseća da je ubijeni biznismen na vratu i telu imao vidljive povrede nanete nožem, a nakon tri dana temeljne istrage policija je identifikovala njegovog sina kao počinioca.

Mladić je, kako piše Blic, najpre negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom, zapomagao je kada su saopštili da je Nedžib mrtav, uredno je primao ljude koji su mu izjavljivali saučešće, a svoju umešanost je krio sve dok mu policajci nisu predočili jasne dokaze.

 

Dozivao u pomoć

Kako Kurir nezvanično saznaje, on je tokom saslušanja priznao zločin.

”Sumnja se da je D. K. u ponedeljak oko dva ujutru, sa nožem u rukama, pokucao na vrata stana svog oca, koji je živeo na spratu ispod njega. U trenutku kada je sanjivi Nedžib otvorio vrata, sin ga je ubo nožem u vrat i grudi. Teško ranjeni Nedžib krenuo je da beži ka prizemlju zgrade, gde se nalazi stan njegovih tasta i tašte. Teturao se, padao, ustajao i dozivao u pomoć i na kraju pao u dvorištu, gde je iskrvario” kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da se D. K. potom hladnokrvno vratio u svoj stan, da bi se posle nekoliko minuta priključio okupljenim članovima porodice koji su Nedžibu bezuspešno pokušavali da pomognu.

”Sledećeg dana je bio i na sahrani u pešterskom selu Melaje, žalio je oca, međutim, od prvog dana bio je prvoosumnjičeni. Nakon hapšenja, određeno mu je zadržavanje od 48 sati, posle čega će biti saslušan Višem javnom tužilaštvu u tužilaštvu” kaže Kurirov sagovornik i dodaje:

”U rešavanju slučaja policiji je dodatni problem bilo to što je tokom noći više osoba ulazilo i izlazilo iz Kačareve zgrade, pošto u njoj ima nekoliko stanova. Šta je bio motiv ovog porodičnog zločina i dalje nije sasvim rasvetljeno, a pretpostavlja se da su u pitanju dugogodišnji međusobni sukobi članova porodice. Ubijeni Kačar bio je godinama u lošim odnosima sa tazbinom, a pre nekoliko godina pucao je na kuću svoje supruge, koja ga je napustila, i zbog toga robijao” navodi se u Kuriru

 

Oružje

Nož bacio u šaht.

Istražitelji su odmah na uviđaju posumnjali da je Kačar stradao od ruke nekog sebi bliskog, a već u prvim satima počelo je da se traga i za oružjem.

”Verovali su da se ubica otarasio oružja u blizini mesta zločina. Tek posle dve noći policija je, pretražujući šahtove u okolini zgrade, našla nož kojim je ubistvo počinjeno” kazao je Kurirov sagovornik.

 

“Nikada ga nisam video nasmejanog”

O čudnoj nameri momka govorili su za Blic i susedi te porodice, koji nisu mogli mnogo da kažu o mladiću.

”Bio je specifičan mladić, čudno se ponašao, bio je ćutljiv, ni sa kim u komšiluku se nije družio, nije se čak nikome ni javljao u prolazu. Mislim da ga nikada nisam video nasmejanog, verovatno je turbulentan odnos između njegovih roditelja ostavio traga”  priča jedan od žitelja Radničke ulice, komšija Kačara, a prenosi Blic.

 

Biografija

Kurir podseća da je ubijeni, Nedžib Kačar, bio jedan od najpoznatijih i najbogatijih Novopazaraca, a poslednjih godina retko se pojavljivao u javnosti. Postao je poznat početkom devedesetih, kada je po povratku iz Francuske počeo da radi na otkupu deviza za jednu beogradsku banku, a ubrzo je osnovao i osiguravajuće društvo Sandžak broker. Trgovao je sa Turskom, osnovao je i političku partiju JUPI, a kasnije je Sandžak broker promenio ime u Mond, koje je imalo više filijala. Osnovao je i Pešter banku, koju je ukinuo Mlađan Dinkić.

 

Pohvale vrha policije

Zbog rada na rasvetljavanju ubistva nekadašnjeg bankara novopazarski inspektori dobili su pohvale vrha policije, pre svega što se radilo o izuzetno zamršenom slučaju koji je rešen veoma brzo.

 

Izvor: Kurir.rs/Zoran Šaponjić/Blic

Foto: Printscreen/Facebook

 

Podeli