Kultura

Prva izložba slika Eme Doličanin

U okviru manifestacije ”Dugino likovno leto”, u centru za decu i mlade ”Duga” otvorena je izložba slika dvanaestogodišnje Eme Doličanin. Na svojoj prvoj izložbi ova mlada i talentovana umetnica predstavila se likovnoj publici sa 24 slike.

Uz zvuke violine u izvedbi Lejle Hajrović otvorena je prva izložba slika Eme Doličanin. Datum, koji će, kaže, zauvek pamtiti. Za nju, jednako značajan, kao i onaj, kada je pre nepune dve godine naslikala prvo ulje na platu.

”Ovo je možda moj najlepši dan u životu i ja ne mogu da opišem koliko sam srećna zbog moje prve izložbe. Bilo je i lepše nego što sam očekivala. Hvala centru Duga što su mi to omogućili”, rekla je Ema.

”A zbog ovakvih umetnika, ”Duga” je pre tri godine ustanovila manifestaciju kojom ohrabruje mlade talente”, izjavila je stručna saradnica u Dugi, Muamera Mulić. Ona je oblasnila da je manifestacija prvobitno nastala pod nazivom ”Dugino likovno proleće”, ali da se zbog velikog broja talentovane dece ukazala potreba za trajnijem karakterom iste, pa tako, u skladu sa aktuelnim godišnjim dobom i manifestacija menja ime.

Dvanaestogodišnja Ema Doličanin od malena pokazuje sklonost i ljubav prema slikarstvu, a od četvrtog razreda kreće u umetnički atelje profesorice Dušice Martić. Inspiraciju pronalazi u motivima iz prirode. Odličan je učenik i pored slikanja voli folklor, glumu i matematiku.

S.Lj.

Podeli