DruštvoVesti

Mihajlović: Sve je spremno za rekonstrukciju puta ka Tutinu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potvrdila je da će rekonstrukcija puta Novi Pazar – Tutin početi u septembru i da je rok za završetak radova dve godine.

„To znači da je izvođač već napravio i uredio gradilišni kamp. Vlada Republike Srbije je novac izdvojila. Turska kompnija Tašjapi će izvoditi  radove“, rekla je u intervjuu za RTV Novi Pazar ministarka Mihajlović.

Projekat je vredan 24 miliona evra, a novac je obezbeđen turskim kreditom.

Ministarka Mihajlović kaže da se sada može očekivati i ekonomski razvoj ovog kraja.

„Neki potencijalni investitori bi mogli sada lakše da donesu odluku da ulažu u Tutin“, kazala je ona.

Ministarka očekuje da će poslovi na rekonstrukciji ovog puta biti završeni za godinu ipo dana, i ističe da je to trebalo još mnogo ranije da se dogodi.

„Mislim da se već dugo priča o rekonstrukciji tog puta. Godinama se govori o tome. Bilo je u prethodnom periodu i mnogih obećanja raznih bivših funkcionera i političara, koji suštinski nisu ništa uradili na realizaciji.  Takođe, bilo je i dosta razgovora sa turskom stranom oko finansijkog dela i uslova, koji u jednom trenutku nisu bili najpovoljniji“, objasnila je ona

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinanstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović završila je  četvrodnevnu posetu istočnom kraku Кoridora 10 ka Bugarskoj tokom koje je bila smeštena u kampu “Кoridora Srbije“ u Beloj Palanci.

Ona je u improvizovanom kabinetu ugostila jednog od urednika RTV Novi Pazar Zorana Maksimović i upoznala ga sa radom na terenu.

Naša ekipa među prvima je sa ministarkom vozila još uvek nezavršenim istočnim krakom Koridora 10.

“Ostalo je još veoma malo posla. Očekujem da će ovaj auto-put za saobraćaj biti otvoren početkom oktobra. On će biti najbrža veza Istoka i Zapada. Nije ovo samo veza sa Bugarskom. Ovo je veza i sa Turskom, iz koje tradicionalno imamo veliki broj turista, ali i prevoza robe”, objasnila je ona.

Regionalna RTV Novi Pazar u sredu od 21:30sati emitovaće ekskluzivni  intervju sa potpredsednicom Vlade i ministarkom Zoranom Mihajlović, s kojom smo razgovarali o svim za ovaj kraj važnim saobraćajnicama, na kojima će se u narednom period u raditi.

Podeli