DruštvoVesti

Kamp za obolele od celijakije

 Udruženje Srbije za celijakiju pripremilo je zanimljiv program, odnosno radionice u okviru kojih će biti razmena iskustava, druženje, zabava, poseta kulturnim institucijama u Kikindi a sve sa ciljem da se mladi, oboleli od celijakije, bolje upoznaju, povežu i osnaže.

“Želja organizatora je da  se pod okriljem udruženja formira omladinska grupa koja bi svojim entuzijazmom i novim idejama unapredila kvalitet omladinske sekcije sa mladima u Evropi i uključivanje u zajedničke projekte”, kazala je nutricionista Džemka Sinanović koja je ujedno i jedan od osnivača Udruženja za obolele od celijakije.

Udruženje Srbije za celijakiju uz podršku Opštine Kikinda obezbedilo je besplatan smeštaj i bezglutensku ishranu za petnaestoro mladih u Domu za učenike i studente “Nikola Vojvodić” u Kikindi.

Oni koji žele da se prijave za pomenuti kamp svoju biografiju mogu poslati na mail celijakija@gmail.com u kojoj trebaju biti osim imena i prezimena podaci o školovanju i kada i gde je postavljena dijagnoza bolesti.

B.V.

Podeli