DruštvoVesti

Carska ćuprija uskoro u novom ruhu

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, najavio je da će uskoro „Zalaganjem ministra Ljajića biti realizovan projekat vredan 51 milion dinara, koji će carskoj ćupriji potpuno promeniti izgled. Planirano je da taj deo grada bude sređen, osvetljen, ali će biti postavljen drvored.

Zapisnik o uvođenju u posao izgradnje ulice Dimitrija Tucovića potpisali su danas u Novom Pazaru predstavnici Grada i Ministarstva privrede. Za ovu važnu saobraćajnicu ministarstvo i grad su izdvojili 51 milion dinara. Zapisnikom je konstatovano da su stečeni svi kumulativni uslovi za uvođenje u posao na projektu pod nazivom “Rekonstrukcija saobraćajnice Dimitrija Tucovića, krak od ulice Čerkez mahala do Carske ćuprije”, čiji je investitor Grad Novi Pazar, a izvođač radova preduzeće “AD Novi Pazar –put”.

Prema rečima Hasanovića, posebnu zahvalnost za treba uputiti potpredsedniku Vlade i ministru trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimu Ljajiću koji se založio da se projekat realizuje.

“Ministarstvo privrede će u realizaciji, kao i Grad, učestvovati sa pedeset odsto sredstava. Deo ovog projekta čine i uklapanje mosta saobraćajnicama, izgradnja samih saobraćajnica, asfaltiranje platoa, osvetljenje, uređenje drvoreda. Sve to promeniće izgled dela grada koji je ružna slika i pretvoriti ga, za nešto više od dva meseca, u sasvim drugačiji”, zaključio je Hasanović.

Podeli