DruštvoVesti

Potvrde za novorođenu decu

 Pedijatri Dečijeg dispanzera u Novom Pazaru do sada su decu, krenuvši od odojčadi pa do 18.godina, primali na preglede i vakcinaciju uz priloženu zdravstvenu knjižicu jednog od roditelja. Od sada to više neće moći , jer sva deca moraju biti kompjuterski evidentira pa roditelji novorođene dece u roku od deset dana moraju podići potvrdu u Zavodu za zdravstveno osiguranje kao i deca do osamnaeste godine koja nemaju zdravstvenu knjižicu.

Zbog zakonom propisane evidencije vakcinisane i pregledane dece iz Dečijeg dispanzera apeluju na roditelje da u Zavodu za zdravstveno osiguranje podignu pomenute  potvrde jer, kako ističe dr Despotović, prema evidenciji od 1.januara do 1.jula bilo je 1.000 pregledane i vakcinisane dece koja su u Dispanzer došla uz zdravstvenu knjižicu jednog od roditelja .

“Zbog toga nam je nerealno stanje dece koja su vakcinisana a mi nemamo način da pravdamo potrošene vakcine i ne možemo, jer je zaista nerealno, da upisujemo roditelju da je na dan pregleda imao određenu kilažu ili se vakcinisao od hepatitisa”, rekla je načelnica Dečijeg dispanzera dr Vesna Despotović.

 

B.V.

Podeli