EUBID podrška razvoju poslovnih inkubatora

Tim stručnjaka EUBID projekta boravio je u Novom Pazaru u okviru posjete inicijativama poslovne inkubacije širom Srbije. Projekat „Podrška Evropske unije razvoju poslovnih inkubatora„ realizuje se sa ciljem da u naredne dvije godine da doprinos razvoju kapaciteta poslovnih inkubatora kako bi mladima, početnicima u biznisu olakšali ka unapređenju kvaliteta njihovih usluga.

EUBID projektni tim posjetio je biznis inkubator u Novom Pazaru, koji je osnovan prije deset godina, u okviru Internacionalnog Univerziteta. Studenti, članovi inkubatora, imaju na raspolaganju besplatne IT kurseve i IT laboratoriju, podršku mentora koji su profesori na Univerzitetu, kao i besplatno korišćenje prostorija.

Tokom ovog susreta razgovaralo se o tome kako na najbolji način unaprijediti oblast poslovne inkubacije u Novom Pazaru i na taj način omogućiti onima koji ulaze u svijet biznisa da što prije pronađu svoje mjesto na tržištu.

“EUBID-  Podrška Evropske unije razvoju poslovnih inkubatora“ je projekat koji finansira Evropska unija sa 1,5 miliona eura, a sprovodi se uz podšku Ministarstva finansija, Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU i Ministarstva privrede.

A. Ni.

Podeli