Kultura

”Reda” otvorila letnju kluturnu scenu u Novom Pazaru

Nesvakidašnjim nastupom egipatske folklorne trupe ”Reda”, otvorena je sinoć letnja kulturna scena u Novom Pazaru. Kako najavljuje direktor Kulturnog centra Husein Memić, kulturne poslenike u Novom Pazaru očekuje bogato kulturno leto.

Najmlađi Novopazarci, na otvaranju letnje kulturne scene bili su vrlo uspešna predgrupa za spektakularni nastup egipatske folklorne trupe Reda, koja izvodi tradicionalne igre iz različitih oblasti Egipta, jedne od prvih civilizacija čovečanstva. Oni izvode i tipične plesove nomadskih zajednica i ruralnih područja, ali i vešto improvizuju, u zavisnosti od podneblja u kojem nastupaju. Pozdrav Suncu, ali i Novom Pazaru – tako bi se možda mogla opisati tačka, koja je oduševila Novopazarce.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić najavljuje bogato kulturno leto.

”Razgovarali smo i pravili kontakte sa raznim abasadama i videćete ovde ove godine jedan raznolik kulturni program. Osim toga, imaćemo dosta i zabavnog programa i želja nam je da ovde, u ovom prelepom ambijentu, novom trgu, našim turistima i gostima koji dođu sa strane priuštimo prelep letnji kulturno-zabavni program. Biće ovde jedno bogato kulturno leto. Već krajem juna dolazi nam Marija Šerifović, to će biti na velikoj bini, na velikoj sceni, a odmah nakon toga ide festival Zeman, u međuvremenu održaće se i Dani dijaspore. Nadam se da će svi naši sugrađani, i veliki broj turista biti prezadovoljni onim što Kulturni centar namerava da uradi”, rekao je direktor Kulturnog centra Novi Pazar, Husein Memić.

Bogato kulturno leto je pred nama, a otvaranje letnje kulturne scene, na kojoj su na kraju, članovi egipatskog folklora zaigrali sa najmlađim Novopazarscima iz predgrupe, ostaće svima u lepom sećanju.

S.Lj.

Podeli