DruštvoVesti

Proslava četrdesetogodišnjice od početka školovanja 28.klase kopnene vojske SVŠ Sarajevo održana u Novom Pazaru

 Proslava četrdesetogodišnjice od početka školovanja 28. klase kopnene vojske Srednje vojne škole Sarajevo, organizovana je u Novom Pazaru. Okupljanjem u Gradskom parku gde su  podsećajući se na vojnu disciplinu, predali raport načelniku klase Simi Stakiću. Nakon šetnje i obilska Novog Pazara, proslavu su nastavili u restoranu a lepa slika je bila što je među slavljenicima bilo Makedonaca, Hrvata, Srba, Bošnjaka,Crnogoraca, Slovenaca.

Među  ovim ljudima, ima dosta i onih koje je put odveo na drugu stranu  pa nakon školovanja nisu radili u struci. Ali ono što ih i danas veže, jesu ti lepi školski dani, teškoće i lepe situacije tokom školovanja, kao i prijateljstvo , kako sami kažu , za sva vremena. Okupili su se na proslavi klasići među kojima je bilo Slovenaca, Hrvata, Bošnjaka, Srba, Crnogoraca,Makedonca , koji su bacili iza sebe sva ružna dešavanja devedestih i nastavili svoje druženje. Dobrodošlicu  svima u ime organizacionog odbora, pozdravio je Tomislav Bakračević a svojim bivšim đacima obratio se i tadašnji načelnik klase, Simo Stakić.

“Dragi klasići, prijatelji, želim vam srdačnu dobrodošlicu u Novi Pazar. Nadam se se lepo osećate u našem prelepom gradu i nama iz organizacionog odbora je veoma drago što ste se odazvali u ovolikom broju. Nadam se da ćemo se u zdravlju okupljati i narednih godina”, u pozdravnom govoru rekao je Tomislav Bakračević.

Tadašnji načelnik klase Simo Stakić, poručio je bivšim đacima da čuvaju ovo prelepo prijateljstvo, da se ne osvrću na ružna ratna dešavanja , da idu napred i budu primer kako se čuva bratstvo i jedinstvo mlađim generacijama. “Svih ovih godina svima vama želeo sam dobro zdravlje i da se, baš kao što smo se i danas, okupljamo u veselju i miru još dugo godina”, kazao je Stakić.

Jedan od bivših klasića, vojno lice u penziji i predsednik organizacionog odbora  ovog susreta, Safet Miralemović iz Novog Pazara, izrazio je zadovoljstvo što je ovo okupljanje bilo baš u Novom Pazaru.

“Svi  su gledali naš defile kroz grad, svima smo bili interesantni  i mislim da smo ostavili lepu sliku i nama i gradu. Moji školski drugovi su puni utisaka  kako je lep  Novi Pazar a oduševljeni su gostoprimstvom mojih sugrađana. A ja, kao predsedik organizacionog odbora sam presrećan što smo ovo okupljanje održali u Pazaru. Eto ja nemam dece, ali ovo slavlje mogu da uporedim sa time kao da sam pravio svadbu sinu”, rekao je Miralemović.

Stipo Bartolov je iz Hrvatske a Predrag Novaković iz Jagodine i obojica kažu da su ovo prilike koje jedva čekaju da se dese kako bi se videli i ispričali jer ih veže mnogo toga iz mladih dana.

Na proslavi koja je organizovana u restoranu, dodeljene su i zahvalnice nekim od profesora za doprinos u školovanju i vaspitanju tadašnje 28.klase kopnene vojske Srednje vojne škole Sarajevo kao i klasićima koji su zaslužni za održavanje međusobnih veza.

Domaćin narednog okupljanja klasića 28.klase kopnene vojske Srednje vojne škole Sarajevo biće u Sloveniji u Novingradu a za za pet godina, kao što je i prakasa, susršće se u Sarajevu gde su počeli i završili školovanje.

B.V.

Podeli