Uživanje na gradskom bazenu

Gradski bazen zbog lošeg vremena ove godine sa radom je počeo tek 1.jula. Građani, a naročito najmlađi, početak kupačke sezone su željno iščekivali pa je sada tokom čitavog dana bazen pun kupača. U okviru aktivnosti Gradskog bazena organizovana je škola plivanja koju sprovode plivački klubovi Delfin i Novi Pazar.

Toplo i sunčano vreme građani koriste da provedu negde na izletištima u hladovini ili odu na bazen. “Za one koji se odluče da se rashlade na bazenu to mogu učiti tokom čitavog dana u kome su raspoređeni termini za školu plivanja u vremenu od 9-11h, za sve građane od 11-15, ženski termin je od ove godine od 15-18h i rekreativni termin od 18-21h tako da svako može da se prilagodi”, rekao je ispred uprave Gradskog bazena Amel Mehmedović .

Najmlađi koji ne znaju da plivaju mogu naučiti uz eminentne profesore plivanja kao što su licencirani profesor Šefćet Gračanin i Aladin Sejfić. Profesor Gračanin kaže da je zainteresovanost roditelja da dovode decu u školu plivanja velika tako da ukoliko je neko zakasnio sa upisom može dete i sada upisati. Profesor ALadin Sejfić ističe da su oba kluba plivanja i Delfin i klub Novi Pazara opremljeni potrebnim rekvizitima kako bi deca mogla i lakše i brže da nauče da plivaju.

Najmlađi polaznici plivanja najviše su očekivali otvaranje kupačke sezone i kažu da učenje plivanja i nije tako teško kao što su zamišljali.

Dakle, za sve građane ponešto. Roditelji dok im deca uživaju i uče da plivaju, mogu se odmoriti uz kafu, sok ili sladoled u novootvorenom kafiću koji se nalazi u okviru bazena.

B.V.

Podeli