FK Novi Pazar reorganizuje mlađe kategorije, nudi dogovor školama fudbala

Fudbalski klub Novi Pazar krenuo je u potpunu reorganizaciju što podrazumeva i sredjivanje stvari i kod mladjih kategorija. Ovo je bila tema konferencije za medije na kojoj je predstavljen plan čiji je cilj “stvaranje igrača ne samo za prvi tim Novog Pazara već i za mnogo veće i jače klubove širom Evrope i sveta” – rekao je između ostalog generalni sekretar kluba Fikret Međedović.

“Želimo reorganizaciju da sprovedemo sa svim školama fudbala kojima ćemo da ponudimo iskrenu i poštenu saradnju tako što će imati korist oni i fudbalski klub Novi Pazar a ono što je najbolje od toga je da će najveću korist imati deca koja igraju fudbal” – rekao je Međedović.

Koordinator mlađih kategorija Sead Kolašinac smatra da je svim u interesu saradnja sa fudbalskim klubom.

“Evidentno je da u gradu ima dosta škola fudbala u kojima trenira mnogo talentovane dece. Mi ćemo napraviti dogovor sa predstavnicima škola kako bismo napravili izvesno ukrupnjavanje scene. Na ovaj način bi se fudbalski klub predstavio kao baza koja afirmiše najtalentovanije fudbalere” – rekao je između ostalog Kolašinac.

On je rekao i da postoji problem sa kadrom u smislu da u školama fudbala rade treneri koji nemaju licence a sa druge strane postoje i treneri sa licencom koji ne žele da se usavršavaju i rade.

K.R.

 

Podeli