DruštvoVesti

Nova-Nova lučna zgrada

 Da je Novi Pazar trenutno najveće gradilište u zemlji i sami građani mogu da vide. Pored velikog broja asfaltiranih ulica i priprema za još 30 novih, uređenja nekoliko trgova, spotrskih objekata i terena, ozelenjavanja površina, radova na komunalnoj i vodovodnoj mreži, kraju se privode i radovi na kompletnom pasažu Nove lučne zgrade na ukupnoj površini od 1900 kvadrata za koje je lokalna samouprava iz budžeta izdvojila oko 23 miliona dinara. Grad Novi Pazar i Sandžačka demokratska partija koja je stožer vlasti, čine sve da uslovi za život svih građana budu sve bolji i bolji.

Do pre mesec ipo dana  Nova lučna zgrada bila je u veoma lošem stanju a tuda je cirkulisao najveći broj građana i nalazi se veliki broj lokala. Da biste prošli kroz ovaj pasaž, morali ste da gledate dobro gde ćete da zgazite jer je bilo i rupa i izvađenih ploča a pogled ste morali baciti  I uvis, na natkriveni deo, koji je, ustvari više bio otkriven nego natkriven, da vam nešto slučajno ne bi palo na glavu, da se ne obruši deo krovne konstrukcije ili možda neka kesa sa smećem koju su , na žalost, sa svojih terasa bacali nesavesni stanari.

Sada je stanje već drugačije. Ovo je slika “Nove-Nove lučne zgrade”, u kojoj se privode kraju radovi na popločavanju, krečenju zidova, stubova, zameni pokrivača pasaža a kompletna rasveta je već završena.

“Ostalo je još par sitnica da se završi a tu podrazumevam sređivanje stepeništa i  finalno čišćenje, tako da ono što smo planirali i obećali da se uradi smo i učinili. Sada smo dobili jedan potpuno novi pasaž u koji, slobodno mogu da kažem, u narednih dvadeset pa čak i trideset godina  ne moramo da ulažemo”, kazao je direktor novopazarskog JP “Zavod za urbanizam”, Suat Ljajić. On je izneo i podatak da su radovi izvođeni na površini većoj od 1900 kvadratnih metara.

Pitali smo i sugrađane koji su prolazili pasažom Nove lučne zgrade da nam kažu kako im se sviđaju ove drastične promene i čuli smo samo pozitivne komentare.

Da bi komentari bili tako pozitivni i da bi građani bili zadovoljni , kao što smo i rekli na početku teksta, lokalna samouprava čija je okosnica Sandžačka demokratska partija (SDP) , domaćinski  pokazala kroz ovaj projekat tako što je za popločavanje i rasvetu izdvojila iz budžeta oko 14 miliona dinara, za radove na pokrivanju pasaža koji su podrazumevali metalnu konstrukciju sa pocinkovanim limom i punim providnim polikarbonatom utrošeno je 7 ipo miliona dinara a kompletno krečenje pasaža bilo je 2 miliona dinara, odnosno ukupno oko 23 miliona dinara.

 

Da sve ovo narednih decenija ostane sačuvano moramo se potruditi svi a nadasve stanari Nove lučne zgrade među kojima je bilo zaista nesavesnih zato što su sa svojih terasa bacali čak pune kese smeće jer im je, očigledno bilo tako lakše nego da ga iznesu u kontejnere.To potvrđuje i jedan od stanara koji je na takvo ponašanje svojih komšija ogorčen.

Iskreno se nadamo da će se ubuduće drugačije ponašati, savesnije pre svega I da će se tih ružnih navika odvići.

B.V.

Podeli