Društvo

Gradiće se preko 100 kilometara puteva u Sandžaku

Na juče održanom sastanku u Novom Pazaru, moglo bi se reći jednom od najznačajnih za razvoj infrastrukture ovog kraja, dogoverena je izgradnja preko 100 kilometara puteva u Sandžaku, odnosno na putevima u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu. Bilo je reči i o revitalizaciji i intenzivnom održavanju saobraćajnica.

Na tom sastanku, kojem su prisistvovala dva potpredsednika vlade i mnistra, Rasim Ljajić i Zorana Mihajlović, te gradonačelnik Novog Pazara i predsednici opština Tutin i Sjenica, dogovorena je realizacija i brojnih, takozvanih lokalnih prokejata, kako onih koji za cilj imaju da poboljšaju infrastrujturu u samom Novom Pazaru, tako i onih koji će ga boljim saobraćajnicama povezati sa Raškom, Sjenicom i Tutinom.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je juče da se upravo radi projekat Novi Pazar- Sjenica, ali i brojni projekti koji se tiču same infratsrukture u gradu.

”Dogovorili smo potpunu rekonstrukciju i rehabilitaciju puta od Banjske petlje do centra grada, rekonstrukciju Ulice ‘’Generala Živkovića i nastavak izgradnje zaobilaznice. Sigurno će ovi projekti puno značiti za poboljšanje kvaliteta života u našem gradu. Ovi projekti su veoma značajni za razvoj našeg grada’’, reko je gradonačelnik Biševac.

I potpredsednik vlade i ministar Rasim Ljajić potvrdio je da se već početkom naredne godine očekuje početak realizacije projekta izgradnje i rekonstrukcije puta Sjenica – Novi Pazar, ali da će se raditi i na rekonstrukciji puta Novi Pazar- Raška.

‘’I ta rekonstrukcija je najavljivanja, mislim 20-30 godina, i evo već na proleće naredne godine se počinje sa realizacijom tog velikog projekta. Takođe, važna stvar biće rekonstrukcija puta Raška – Novi Pazar, potpuna rekonstrukcija 20-tak km tog puta, i ovo o čemu je potpredsednica već govorila, a to je da nema više nikakve dileme da će ovaj autoput, koji povezuje Beograd sa Crnom Gorom preko Ivanjice, ići preko Pešteri i da će povezivati Beograd sa Južnim Jadranom’’, rekao je minister Ljajić.

Izgradnja i revitalizacija infrastrukture osnovni je preduslov za opšti razvoj, kazala je potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović.

‘’I to je poruka i potpredsednika vlade, ali i moja, da bez putne infrastrukture, bilo da je u pitanju putna ili komunalna, nema razvoja, nema napretka, nema povezvivanja niti novih radnih mesta i naravno nema stabilnosti’’, naglasila je Mihajlović.

Sa njom su se saglasili i predsednici opština Tutin i Sjenica, Kenan Hot i Hazbo Mujović.

‘’To je ono što treba našim građanima, našoj privredi i verujem da ćemo nastaviti dobru saradnju za dobrobit svih građana’’, kazao je predsednik Tutina.

‘’Ja sam veoma srećan s obzirom da sam čuo važnu informaciju da će Sjenica sa svih strana, od Ivanjice, Novog Pazara, Prijepolja, Nove Varoši, biti spojena sa susedima novim i modernim saobraćajnicama ove i sledeće godine. To je zaista veoma važno za sve građane Sjenice. Očekujemo vrlo brzo da će autoput da prođe kroz našu Sjenicu i da ćemo ovaj kraj praktično izvesti iz onih gradova koji su nerazvijeni, te da ćemo u sledećoj dekadi reći – mi smo gradovi koji su razvijeniji nego što smo bili. Dogovarali smo za Sjenicu: kružni tok i nastavak izgradnje Ulice ‘’Milorada Jovanovića od 500 metara. To će ove godine veoma brzo krenuti’’, kazao je Mujović.

Sagovornici su se saglasili nakon jučerašnjeg sastanka da će realizacijom pomenutih projekata i razvojem infrastrukture biti pokrenut i celokupan razvoj ovog kraja.

S.Lj. i S.K.

Podeli