Društvo

Počeli radovi na pokrivanju pasaža Nove lučne zgrade

Angažovane ekipe Javnog preduzeća “Zavod za urbanizam” počele su radove na pokrivanju pasaža Nove lučne zgrade. Predviđeno je prekrivanje limom i posebnim providnim materijalom kako bi prolaznici bili bezbedniji, a čitav prolaz Lučne zgrade znatno lepši.

Nakon popločavanja prolaza u Novoj lučnoj zgradi, počeli su radovi na pokrivanju kupola koje  su u prethodnom periodu bile veoma uništene i  zbog čega je krov na više mjesta  prokišnjavao, pa je čak na pojedinim dijelovima prolaza i bezbjednost prolaznika bila dovedna u pitanje. Nove radove finasira Grad Novi Pazar, a projektnu dokumentaciju pripremilo je Javno preduzeće “Zavod za urbanizam”. Kako je najvaljeno biće odrađeno 58 kupola koje će imati metalnu konstrukciju i poseban prekrivač.

” Projektnom dokumentacijom je predviđeno da se jedan dio pasaža pokrije plastificiranim limom u bijeloj boji, a jedan dio da ostane prekriven polikarbonatom koji će da propušta dio svjetlosti i biće providan “, kaže ispred JP Zavod za urbanizam, Suat Ljajić.

Prolaznici i stanari pozdravili su pokrivanje pasaža, ali su i izrazili zadovoljstvo prethodnim radovima na popločavanju prolaza. Radovima je predviđeno i čišćenje kanala koji se nalaze neposredno pored krovova sa gornje strane. Ovi kanali puni su različitih vrsta otpadaka,  što od dijelova fasade koja se vremenom obrušavala to i od smeća kog su bacali nesavjesni stanari. Prolaznici očekuju da će stanari ovog puta obratiti pažnju i brinuti o izgledu i funkcionalnosti ovog prolaza, koji svakodnevno koristi veliki broj građana.

Podeli