Kultura

‘’Karavan igre’’ stiže u Novi Pazar

Novi Pazar jedan je od 10 gradova u Srbiji koji će biti domaćini Karavanu igre. Od 10. juna mladi iz ovog grada mogu besplatno pohađati radionice plesa, baleta, modernih igara i učiti od najboljih.

Karavan igre donosi nove kulturne sadržaje u Novi Pazar. Igra počinje već u ponedeljak, 10.juna dvema gala baletskim predstavama u Kulturnom centru. Prva će se održati u 17 a druga u 20 časova.

”Naša publika će imati priliku da uživa u nekim nesvakidašnjim sadržajima, koje Novi Pazar još uvek u tom formatu nije sreo. Uživaćemo u gala baletskim predstavama koje će nam prirediti polaznici najčuvenijih baletskih škola iz Rima i Milana i prvaci baleta iz najvećih i najznačajnijih baletskih institucija u Srbiji”, izjavio je muzički urednik u Kulturnom centru Aladin Imamović.

Od ponedeljka pa u narednih 10 dana, osim nastupa održavaće se i drugi zanimljivi sadržaji, kao što je izložba koja će oslikavati fenomen umetničke igre, radionice i rad sa decom, odnosno besplatni časovi. Karavan igre biće prilika da zaljubljenici u igru uče od najboljih.

Svi zainteresovani za besplatne časove plesa, moderne igre i baleta, mogu se prijaviti u ponedeljak, posle prve baletske predstave u 18 časova. Karavan igre održava se u organizaciji Nacionalne fondacija za umetničku igru, a pod pokroviteljstvom Art metor fondacije iz Lucerna u saradnji sa lokalnim samoupravama i nadležnim institucijama u 10 gradova u Srbiji.

S.Lj.

Podeli