Sreća je veća kada se dijeli

Učenici osnovne škole Stefan Nemanja prikupili su sredstva i donirali bajramske poklone drugarima sa smetnjama u razvoju. Poklone su dobili korisnici usluga Udruženja psihologa, zatim Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama i Centra za socijalni rad. U okviru ove akcije podeljeno je preko 200 poklon paketa. Osim što su bajramskim paketićima obradovali drugare učenici škole Stefan Nemanja  priredili su zanimljiv program, skečeve i recitacije.  Iz Udruženja psihologa kažu da je ovo divan gest i dobar primjer razvoja osjećaja solidarnosti kod mladih.

” Ovo je izuzetno lijepa prilika da se kod mladih podstakne tolerancija, odnosno da na tako ranom uzratsu pokažu da ćemo u nekoj budućnosti sigurno biti društvo koja poštuje različitosti u svakom vidu “, kaže psiholog Marija Tiosavljević.

Akciju su realizovali Klub roditelja i nastavnika i Aktiv učitelja osnovne škole “Stefan Nemanja” koji su u dogovoru sa roditeljima i učenicima sproveli akciju.

” Bio je veoma dobar odziv roditelja. Razvijamo kod mladih tu humanost i tu empatiju, što je veoma važno. Sreća je veća kada se dijeli, to je naš moto”, kaže predstavnica projekta Partnerski za obrazovanje, Zilha Krlić.

Zajeničko druženje mališana  nastavljeno je i u redovnim radionicama koje za svoje korisnike održava Udruženje psihologa.

Podeli