DruštvoVesti

Uspješno organizovan Sajam obrazovanja: Pomoć osmacima pri odabiru srednje škole

Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije za novopazarske osmake održan je u Domu omladine, a predstavile su se srednje škole iz ovog grada.  Cilj Sajma je da se učenici završnih razreda osnovnih škola informišu o programima srednjih škola i njihovim obrazovnim profilima i smerovima.  Sajam tradicionalno organizuju grad Novi Pazar, Nacionalna služba za zapošljavanje i Kancelarija za mlade.

Okupljenim đacima čestitke povodom završetka osnovne škole, uputio je i grdaonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, on im je poželio da upišu željenu srednju školu te da pametno biraju, kako bi odmah nakon završetka škole mogli da se zaposle i upišu prestižne fakultete.

Tim Nacionalne službe za zapošljavanje pružao je informacije o deficitarnim zanimanjima, stanju na tržištu rada i savetodavnu podršku budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja. Direktor Filijale NSZ Fahrudin Đekić uputio je poziv svim mladim ljudima da svakodnevno dođu u Filijalu NSZ i informišu se o deficitarnim i suficitarnim zanimanjima.

Sajam je namenjen osnovcima završnih razreda i predstavlja priliku da se roditelji i đaci detaljnije upoznaju sa načinom rada i programima gimnazija i srednjih stručnih škola

Škole su se predstavile kroz eksperimente, filmove i prezentaciju dostignuća svojih učenika.

A. Ni.

Podeli