Ulična gimnastika osvaja i Novi Pazar

Strit vorkaut (street workout) se kao sportska disciplina pojavio u SAD osamdesetih godina prošlog veka, a predstavlja kombinaciju gimnastike i akrobatike.

U Srbiji se ulični trening, odnosno ulična gimnastika intenzivnije upražnjava u poslednoj deceniji, u nekim gradovima formirani su klubovi, kasnije i savez, a odnedavno je taj vid vežbanja zastupljen i u Novom Pazaru.

“Još uvek nije formiram klub, ali nas petorica redovno treniramo na Rekreacionom centru. Razboj iznad dvorane Pendik nije ispunjavao potrebne standarde, nešto je uži i kraći, pa su u Sportsko-sajamskoj ustanovi Pendik reagovali i iznad košarkaških terena montiran je novi i veći”, rekao je Aleksandar Saković, koji vežba zajedno s kolegom Alenom Zejnelovićem.

Nemaju grupnu stranicu na društvenim mrežema, ali svakodnevno su na Rekreacionom centru.

“Oni koji su se intenzivnije bavili gimnastikom imaju predispozicije za strit vorkaut. Ovaj vid vežbanja je, ipak, specifičan i potrebno je vreme da se neke stvari dovedu do savršenstva. Zainteresovani mogu da nam se jave i pridruže, najbolje tokom vikenda”, kazao je Saković.

M. Minić

Podeli