DruštvoVesti

Održan “Koncert prijateljstva” u Raški

Koncert prijateljstva u okviru projekta “Srbija koju volim” održan je u Raški i kako je rekao organizator koncerta i osnivač KUD-a “Frula” iz Raške Rodoljub Aksentijević, ovo je bio eksperimentalni koncert koji će od sledeće godine prerasti u tradiciju. On je najavio da će ubuduće koncert upotpuniti svi prijatelji “Frule”, mnoga kulturno-umetnička društva, baletske škole, pozorišta i ansambli.

“Iako je koncert bio eksperimentalni ove godine on je ipak bio posećen od strane publike a imalo je i dosta KUD-ova iz drugih gradova koji su uzeli učešće”, kazao je predsednik i koreograf Rodoljub Aksentijević. On je dodao da je ovaj koncert pokazao koliko “Frula” ustvari ima prijatelja i da im je dolazak i učešće na ovom koncertu uzvratio veli broj KUD-ova iz mnogih gradova gde su deca iz “Frule” nastupala.

Na ovom koncertu domaćin KUD”Frula” publici se predstavio premijerno sa novom koreografijom “Igre iz Bačke” koju je publika prihvatila sa oduševljenjem i pohvalila čitavu organizaciju koncerta koji će, podsetimo, od sledeće godine postati tradicionalan.

B.V.

Podeli