Društvo

Crna Gora uplatila novčanu pomoć rodbini stradalih u Štrpcima, nastavlja se i sa drugim vidovima podrške

Vlada Crne Gore uplatila je 17 hiljada EUR pomoći rodbini otetih i stradalih crnogorskih građana iz voza 671 kod mjesta Štrpci, 1993. godine.

Iz Vladine SLužbe za odnose sa javnošću saopšteno je da se premijer Duško Marković sastao početkom marta sa porodicama žrtava.

Marković je, kako se navodi, tom prilikom kazao da stradanje nedužnih građana u Štrpcima 1993. godine obavezuje Vladu da u dijelu svojih nadležnosti radi na svim otvorenim pitanjima, a paralelno sa tim, i na stvaranju uslova za institucionalnu pomoć porodicama žrtava.

Službenici Vladine Kancelarije za komunikaciju sa građanima obišli su sve porodice stradalih i u razgovoru sa njima sagledali situaciju i mogućnosti za interventnu pomoć.

“Nakon posjeta i razgovora sa porodicama, za njih je opredijeljena novčana pomoć od 17 hiljada EUR eura, a nastavlja se i sa drugim vidovima podrške”, saopšteno je iz Vlade

Vlada je usvojila Informaciju o zaključivanju Protokola sa Vijećem ministara Bosne i Hercegovine (BiH) o saradnji u traženju nestalih osoba, zadužujući druge institucije i organe da preduzmu aktivnosti koje bi omogućile članovima porodica žrtava da prate sudske procese koji se vode pred nadležnim organima Srbije i BiH.

“Pribavljaju se i informacije o realizaciji Odluke Skupštine Crne Gore od 19. oktobra 1993. godine, u vezi sa formiranjem Istraživačko-dokumentacionog centra”, navodi se u saopštenju.

(Mina)

Podeli