DruštvoVesti

Sjenica: Poziv na javnu raspravu o Nacrtu revidiranog Lokalnog antikorupcijskog plana opštine Sjenica

Opština Sjenica, uz podršku USAID Projekta za odgovornu vlast i organizacije Transparentnost Srbija, organizuje javnu raspravu o Nacrtu revidiranog Lokalnog antikorupcijskog plana i poziva sve zainteresovane da se uključe i  podnesu svoje predloge za izmenu i dopunu tog Nacrta.

Javna rasprava traje do 6. maja 2019. godine, do kada građani, udruženja, stručne asocijacije, sindikati, mediji, političke stranke i drugi zainteresovani subjekti mogu da podnesu predloge za izmene i dopune Nacrta revidiranog LAP-a.

 Predlozi za izmene i dopune teksta Nacrta revidiranog LAP-a mogu se dostaviti na elektronske adrese kabinetopstinasj@gmail.com ili ts@transparentnost.org.rs, poštom, na adresu Opština Sjenica, Kralja Petra I br. 1, 36310 Sjenica ili Transparentnost Srbija, Palmotićeva 31, 11 000 Beograd,  sa naznakom “Predlozi za izmene i dopune Nacrta revidiranog LAP-a”, a mogu se ostaviti i na pisarnici opštinske uprave do 6. maja 2019. godine.

Lokalni antikorupcijski plan je dokument koji usvaja svaka jedinica lokalne samouprave u Srbiji, u kom se prepoznaju rizici od korupcije u radu lokalnih javnih institucija i predviđaju aktivnosti na smanjenju tih rizika. LAP preventivno deluje na nastanak korupcije, kroz povećanje transparentnosti u radu lokalnih institucija, jačanje kontrole nad radom javnih službi, uvođenje kriterijuma za donošenje odluka, kao i kroz aktivnije uključivanje javnosti u donošenje odluka.

Nacrt revidiranog Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) može se preuzeti sa sajta opštine Sjenica (http://sjenica.rs/oglasi/) i  sajta Transparentnosti Srbija (http://transparentnost.org.rs/index.php/sr/projekti/175-podrska-za-izradu-lokalnih-antikorupcijskih-planova), a odštampana verzija može se dobiti u Uslužnom centru u opštinskoj  upravi Sjenice.

 

Senada Kalić

Podeli