Projekcijom filma “Valter brani Sarajevo” svečano otvorena nova 3D filmska sala

U Novom Pazaru svečano je otvorena nova, digitalna 3D bioskopska sala, koja posjeduje najsavremeniju opremu za projekcije. Ā Ljubitelji filma uživali su u digitalizovanom izdanju filma ā€œValter brani Sarajevoā€œ, koji je okupio različite generacije gledalaca u sali, a prve zvuke i scene prisutni su pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Na otvarnju je govorio ministar kulture, Vladan Vukosavljević, koji je najprije obiÅ”ao Gradsku upravu, ali i novopazarsku Galeriju, Kulturni centar Novi Pazar gdje se upoznao sa kulturnim programom, projektima i ulaganjima Grada u kulturu.

Oprema koja uključuje posebno ozvučenje i laserski projektor dobijeni su zahvaljujući Gradu Novom Pazaru, Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije i Filmskom centru, tako da će Novi Pazar od sada imati redovan filmski program Å”to su svi u ovom gradu sa nestrpljenjem iŔčekivali.

” Vidjeli smo rezultate rada i pregnuća aktivnih ljudi koji se ovdje bave kulturom. Vidjeli smo atmosferu koju u oblasti kulture podstiče gradonačelnik BiÅ”evac sa svojim saradnicima. To je jedan nesvakidaÅ”nji rezultat njihovg rada i zalaganja. Ministarstvo je pomoglo finansijskim sredstvima konkretno ovaj projekat u poslednje dvije godine, sa nekih 11 miliona dinara, a pomažemo i projekte iz oblasti kulturnog nasleđa, i preko zavoda i direktno. Ovo je rezultat uspjeÅ”nog nastupa Novog Pazara na konkursu “Gradovi u fokusuā€œ. Najveće zasluge za sve pripadaju lokalnoj zajednici koja nesumnjivo ulaže velike napore u razvoj kulturnog života i mi smo prezadovoljni Å”to imamo sa kim da sarađujemoā€œ, rekao je ministar Vukosavljević.

ā€œ Mi smo zahvaljujući saradnji sa Filmskim centrom Sarajevo napravili neÅ”to Å”to podsjeća na bivÅ”u Jugoslaviju. Htjeli smo da se mladi upoznaju, a da se starija generacija podsjeti na antifaÅ”ističku borbu,Ā  ali i na dojane domaćeg filma, glumce koji nisu sada među živima. Sa ovim filmom smo otvorili bioskop, a već od 25. aprila ćemo imati raznoliku publiku “, rekaoĀ  je direktor Kulturnog centra, Husein Memić.

” Veoma nam je drago Å”to nas je obiÅ”ao minsitar Vukosavljević i ovo je prvi put, posle viÅ”e decenija, da nas obiđe jedan ministar kulture. Grad zaista ima Å”ta da pokaže kada su u pitanju kulturni događaji. Novi Pazar je grad koji sigurno procentualno najviÅ”e iz budžeta izdvaja za kulturu. Znamo koji je značaj kulture i sigurno ćemo u narednom periodu joÅ” viÅ”e izdvajatiā€œ rekao je gradnačelnik Novog Pazara, Nihat BiÅ”evac.

Podeli