DruštvoVesti

Ljajić se sastao sa ministrom Ujedinjenih Arapskih Emirata Sultanom bin Ahmadom Al Džaberom

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa državnim ministrom Ujedinjenih Arapskih Emirata Sultanom bin Ahmadom Al Džaberom, sa kojim je razgovarao u unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje.

Tom prilikom Ljajić i Al Džaber su se dogovorili da se u narednom periodu organizuju biznis forumi Srbije i UAE u privrednim oblastima u kojima postoje najveće mogućnosti za razvoj saradnje. Te oblasti su, saglasili su se Ljajić i Al Džaber, poljoprivreda, prehrambena industrija, turizam, avio saobraćaj, građevinarstvo i energetika.

Potpredsednik Vlade Ljajić izrazio je zainteresovanost Republike Srbije za potpisivanje međudržavnog sporazuma o saradnji u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija, koji bi stvorio uslove za bolje povezivanje preduzeća iz IT sektora.

Ljajić je tokom sastanka zahvalio Al Džaberu na pomoći koju su  Ujedinjeni Arapski Emirati pružili u realizaciji razvojnih i donatorskih projekata u više gradova i opština u Srbiji.

Senada Kalić

Podeli