DruštvoVesti

Još jedna u nizu laparoskopskih operacija

Dogovor ministra zdravlja Zlatibora Lončara i Opšte bolnice Novi Pazar, da eminentni lekari Kliničkog centra dolaze i izvode složene operacije se uspešno sprovodi. Danas je jednu takvu složenu laparoskopsku operaciju obavio doc. dr Miljan Ćeranić sa našim timom lekara. Inače, dr Ćeranić je jedan od vođa projekta koji će trajati narednih nekoliko godina kada je u pitanju edukacija lekara za laparoskoprku hirurgiju.

“Više puta smo govorili da se na našoj hirurgiji izvodi veliki broj laparoskopskih operacija ali ovo su neke novine koje će naši lekari prihvatiti i naučiti da rade ove složene laparoskopske operacije”, kazao je dr Meho Mahmutović i dodao da uz dobru edukaciju i novu aparaturu, za koju je upravo danas Opšta bolnica donela odluku da traži setove za laparoskopiju, ove operacije će se zasigurno odrađivati kvalitetno. On je za 19.april najavio dolazak direktora klinike Banjica dr Zorana Baščarevića koji će toga dana uraditi dve nove operacije a to su operacije sa ugradnjom veštačkih kukova.

“Za nekoliko dana očekuje se i saopštenje ministra Lončarevića za dobijanje angio sale za Novi Pazar tako da mnogo novina dolazi u našu bolnicu a sve za dobrobit naših pacijenata”, naglasio je dr Mahmutović.

Doc. dr Miljan Ćeranić iz Kliničkog centra saopštio je da je Opšta bolnica Novi Pazar danas uključena u već postoječi državni projekat koji se zove “Lap serb” koji je namenjen edukaciji iz laparoskopske hirurgije debelog creva .

“Dobar tim naših lekara hirurga i do sada je uspešno izvodio dosta teških i zahtevnih operacija ali ova edukacija koju sprovode eminenttni doktori Kliničkog centra za nas puno znači a mi smo voljni i željni da naučimo još više”, kazao je hirurg dr Enes Zogić.

Menadžmet Opšte bolnice Novi Pazar i dalje će raditi na unapređenju rada, kako usavršavanja naših lekara tako i nabavke potrebne opreme a sve za dobrobit građana, korisnika medicinskih usluga.

B.V.

Podeli